Despre noi
Room Escape: Pentru ca distractia poate lua diferite forme, noi venim cu un joc deosebit, care va aduce nu doar zambete, ci si satisfactie. Este vorba despre jocul de evadare (Room Escape), ce se desfasoara pe durata a 60 de minute. In acest interval, trebuie sa cautati indiciile ascunse, sa rezolvati diverse puzzle-uri, sa gasiti chei si coduri care deschid lacatele si dulapurile secrete si sa puneti totul cap la cap pentru a ajunge la punctul final, descoperirea cheii care deschide usa camerei si permite evadarea. Este de nevoie de lucru in echipa, de intuitie, spirit de observatie, inteligența, ingeniozitate și de multa, multa imaginație.
O echipa poate fi formata din minimum 2 si maximum 5 participanti. In functie de numarul de jucatori, fiecare echipa are dreptul sa solicite un numar de indicii ajutatoare pe parcursul jocului. O echipa mai numeroasa va beneficia de mai putine indicii, in vreme ce o echipa mai mica va putea cere mai des ajutor. Indiciile pot fi cerute in orice moment al jocului.
Primul joc de acest tip a apărut pe Internet în 1988, atunci când John Wilson a lansat „Behind Closed Doors“, o aplicaţie de tip text adventure, prin comenzi scrise, în care jucătorul trebuia să evadeze dintr-o cameră folosind diverse obiecte. Sintagma „Escape the Room“ a fost lansată în 2001, odată cu jocul „Mystery of Time and Space“ (MOTAS). Succesul a fost atât de mare încât în următorii ani s-au dezvoltat sute de mii de programe similare.
Primul Escape the Room „în viata reala“ a fost deschis la Budapesta, în cadrul Parapark. Reacţia publicului a fost neaşteptat de bună, determinând apariţia a zeci de alte locaţii.
Cea mai cunoscută este cea din Silicon Valley, amenajată de un grup de studenţi, celebră pentru faptul că, de-a lungul celor opt ani de existenţă, doar 23 de oameni au reuşit să elucideze misterele camerei în cele 60 de minute.